Terug naar overzicht

Recensie: De leraar die mijn leven veranderde is vreemde mengelmoes

De titel klinkt als een must read voor alle docenten: De leraar die mijn leven veranderde. Wat maakt de leraar zo speciaal dat een aantal van Nederlands bekendste schrijvers er een verhaal aan wijdt? Dat wil iedere docent toch weten?

Helaas maakt de verhalenbundel de verwachtingen niet waar. Na afloop vraag je je af wat je nu eigenlijk gelezen hebt. Een enkele lofzang op een memorabele docent, een verhaal over een enorme klootzak en een onbegrijpelijke verhandeling over boodschappenlijstjes. De bundel is een vreemde mengelmoes aan stijlen en verhalen.

Lastig om te lezen
Weinig leraren blijken echt levens te hebben veranderd. Ze hebben hooguit een zetje in de goede richting gegeven. Bovendien zijn de verhalen van onder andere Tommy Wieringa, Jan Siebelink, Peter Buwalda en Thomas Heerma van Voss te verschillend. Steeds weer een andere schrijfstijl voorgeschoteld krijgen maakt het lastig om te lezen.

Wil je als docent weten hoe je levens verandert, dan kun je dat beter aan studenten vragen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?