Terug naar overzicht

Recensie: Het Grote Poetsboek is een schoonmaakbijbel

het_grote_poetsboek_diet_groothuis
Wat ga jij doen met die zeeën van tijd in de vakantie? Misschien is het huis poetsen niet één van je eerste gedachten, maar met Het Grote Poetsboek wordt het bijna een feest. Het boek begint namelijk met het broodnodige poetsgerei en volgens Groothuis is poetsmuziek van essentieel belang.

In de schoonmaakbijbel die driehonderd pagina’s telt worden niet alleen tips gegeven hoe je het best de wc kunt schrobben en er voor zorgt dat de keuken glanst, maar de schrijfster vertelt ook waarom het goed is om je huis iedere dag een half uur te laten luchten, hoe je je kinderen aan de schoonmaak krijgt en welke planten luchtzuiverend zijn. En wat betekenen die symbolen op je waslabel ook alweer?

Groothuis legt het allemaal met humor en herkenning uit. Leuk om af en toe van de boekenplank te trekken als je advies nodig hebt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?