Terug naar overzicht

Elsevier: Avans beste grote hogeschool van Nederland

HogeschoollaanBredabuiten-1920Weekblad Elsevier roept Avans uit tot beste grote brede hogeschool van Nederland. Elsevier baseert haar rankings op de resultaten van de Nationale Studenten Enquete (NSE).

Waar zijn studenten het meest tevreden over hun opleiding? Die vraag beantwoorden Elsevier en onderzoeksinstituut ResearchNed in de 22ste editie van de special Beste studies die op 29 september zal verschijnen.

Om tot een eerlijke vergelijking te komen, heeft Elsevier de hogescholen en universiteiten ingedeeld in categorieën gebaseerd op de breedte van het opleidingenaanbod en specialismen. Bij de brede universiteiten wint Radboud Universiteit Nijmegen, van de technische universiteiten is Technische Universiteit Eindhoven de beste.

Nieuwe indeling
Van de brede hogescholen haalt Avans de hoogste score, gevolgd door de Hogeschool Leiden en Windesheim. De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is de beste hogeschool voor kunstopleidingen en de HAS Hogeschool scoort het beste onder de specialistische hogescholen. Vorig jaar gebruikte Elsevier een andere indeling en was Avans de beste middelgrote hogeschool.

Contacturen
Donderdag 29 september publiceert Elsevier op bestestudies.elsevier.nl gedetailleerde beoordelingen van studenten over ruim 2.100 opleidingen, zowel bachelor- als masteropleidingen. Daarnaast is per opleiding nuttige achtergrondinformatie te vinden over onder meer contacturen met docenten, studierendement en de studentenpopulatie, zoals wat typische mannen- en vrouwenstudies zijn.

Donderdag verschijnt ook de jaarlijkse Keuzegids met zijn oordeel over de hogeschool. Vorig jaar werd Avans ook daardoor benoemd tot beste grote hogeschool.

Punt. Of had jij nog wat?

Arald

Complimenten aan alle collega's en natuurlijk dank aan de studenten die Avans zo goed hebben beoordeeld!

2016-09-28 12:05:56

Meer lezen?