Terug naar overzicht

Gouden Kalf nominatie voor CMD-docent

the-modular-body-1920The Modular Body, een science-fiction project waarbij de Bredase docent Communication & Multimedia Design (CMD) Nienke Huitenga is betrokken, maakt kans op een Gouden Kalf in de categorie Best of Interactive.

In The Modular Body kweekt bioloog Cornelis Vlasman met zijn eigen cellen een kunstmatig lichaam. “De wetenschap is al heel ver op dit gebied. Regisseur Floris Kaayk is net een stapje verder gegaan en heeft een fictief verhaal gemaakt dat in gaat op de filosofische vragen die deze wetenschap met zich mee brengt”, zegt Huitenga.

56 filmfragmenten
De CMD-docent is vanaf het begin betrokken bij het project en had een belangrijke taak. “Ik heb de media strategie ontworpen. De film bestaat uit 56 afzonderlijke fragmenten en het was de bedoeling dat die overal en nergens op het internet gingen leven zodat mensen naar het project toe zouden gaan.”

Bijzonder aan The Modular Body is dat je als kijker zelf bepaald hoe je door de 56 fragmenten heen klikt. “Ze laten allemaal een ander deel van het verhaal zien, maar er is geen juiste volgorde zoals bij een gewone speelfilm.”

Aanstaande vrijdag worden de Gouden Kalveren uitgereikt in Utrecht.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?