Terug naar overzicht

Nieuwe cartoonist Punt staat te trappelen

introductieweek
Vanaf dit studiejaar heeft Punt een nieuwe cartoonist: Arjanne van Manen. De vierdejaarsstudent Illustratie aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost kan niet wachten om te beginnen.

Arjanne tekent al jaren strips en heeft sinds vorig jaar haar eigen comic op Tapastic, waar ze stripjes publiceert over haar dagelijkse leven. Arjanne vertelt: ‘Ik tekende altijd al cartoons voor mijn vrienden, vooral inside jokes. Dat vinden ze super leuk. Ik krijg zelfs verzoekjes.’

Haar inspiratie haalt ze uit dingen die zelf meemaakt of gebeurtenissen uit het nieuws. ‘Ik heb over de Brexit getekend, maar ook over mijn moeder die naar de dokter gaat.’ De Illustratie-student wil na haar studie graag verder met illustreren, bijvoorbeeld prentenboeken. ‘Ik vind het het leukst om zelf ideeën te bedenken en die uit te werken.’

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?