Terug naar overzicht

Oproep: studenten gezocht voor onderzoek financiële sector

Joost Frencken, verbonden aan het lectoraat Sustainable Finance and Accounting, is op zoek naar enthousiaste studenten voor de studiegroep ‘Help, de bankier verzuipt’. Studenten gaan onderzoek doen naar ontwikkelingen in en rondom de financiële sector en de financiële crisis.

Is ons financiële systeem ontspoord? Zijn er, na Uber en AirBNB ook alternatieven voor het huidige financiële systeem? Hebben ABN AMRO en Rabobank überhaupt nog toekomst? Dit zijn enkele vragen die terug komen tijdens het onderzoek onder begeleiding van Frencken, docent algemene economie en verbonden aan het lectoraat.

Individuele leerlijn
De studiegroep is vorig studiejaar gestart en is nu op zoek naar nieuwe nieuwsgierige studenten. Het lectoraat is een onderdeel van het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans. Tijdens het project word je begeleidt door Frencken. “Deelname aan de studiegroep kan plaatsvinden als invulling van een individuele leerlijn of gewoon uit interesse.”

Certificaat
“Eenmaal in de drie a vier weken komen we allemaal samen, afwisselend in Breda of Den Bosch, waar de onderzoeksresultaten en bevindingen met elkaar worden besproken”, aldus Frencken. “De resultaten worden gepresenteerd in een artikel, essay of verslag. Deelnemers aan de studiegroep ontvangen een certificaat als bewijs van deelname.” Het winnenende essay van vorig jaar werd geschreven door Emiel de Punder, student International Financial Management in Breda. Emiel schreef in zijn opiniërend stuk ‘Van corporate patser naar maatschappelijke zondebok‘ over het beeld dat heerst over bankiers.

Interesse?
Specialistische voorkennis is niet vereist, nieuwsgierigheid wel. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan voor vrijdag 15 september een mail naar Joost Frencken via ja.frencken@avans.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?