Terug naar overzicht

Recensie: Don’t Breathe laat je ademloos achter

Jane Levy stars in Screen Gems' horror-thriller DON'T BREATHE.Een groepje inbrekers dat het aan de stok krijgt met een bewoner. Na Home Alone is het wel een extra uitdaging om met dat gegeven in plaats van een komedie een ijzersterke horrorfilm te maken. Toch is dat gelukt. Don’t Breathe is een van de meest toegankelijke en beste horrorfilms van dit jaar.

Regisseur Fede Alvarez gebruikt elk trucje uit de handleiding ‘Hoe maak je een spannende film’: van krakende traptreden en piepende deuren tot het overbekende ‘Nee! Ga de kelder niet in!’, maar doet dat op een verfrissende manier.

Flinterdun
Het verhaal is flinterdun, sterker nog: in de eerste 5 minuten weet je precies hoe de film gaat verlopen. En toch word je flink de stuipen op het lijf gejaagd en vergeet je uit angst bijna te ademen.

Vanaf 29 september in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?