Terug naar overzicht

Stapel definitief niet naar NHTV

diederikstapel-1920Diederik Stapel gaat toch niet werken bij de NHTV. Het college is tot de conclusie gekomen dat er bij veel medewerkers onvoldoende vertrouwen is in de samenwerking, zo schrijft BN/DeStem.

De NHTV heeft per direct de samenwerking met Diederik Stapel beëindigd. Stapel was als consultant aangetrokken om te gaan assisteren en adviseren bij onderzoeken op de afdeling Strategy, Education en Research van de NHTV. Hij zou er lectoren en onderzoekers gaan ondersteunen, maar zelf geen wetenschappelijk onderzoek uitvoeren.

Tweede kans
Collegevoorzitter Hein van Oorschot wilde Stapel een tweede kans geven: “Ik denk dat hij als geen ander weet wat wel en niet mag. Hij zal de fouten die hij zelf beging, in ieder geval niet meer maken.” De voormalige hoogleraar sociale psychologie werd in 2011 bij Tilburg University ontslagen wegens grootschalige wetenschapsfraude.

Na reacties vanuit het personeel en op verzoek van de Medezeggenschapsraad besloot het College van Bestuur maandag om de aanstelling van Stapel opnieuw te bekijken. Het college is tot de conclusie gekomen dat er bij veel medewerkers onvoldoende vertrouwen is in de samenwerking.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?