Terug naar overzicht

Universiteit en Hogeschool van Amsterdam willen uit elkaar

universiteit-van-amsterdam-1920Als het aan het huidige gezamenlijke college van bestuur ligt, hebben de UvA en de HvA per januari 2017 weer elk hun eigen bestuur. De bestuurlijke fusie zou te weinig hebben opgeleverd.

Er zijn veel mooie voorbeelden van samenwerking tussen HvA en UvA in onderwijs en onderzoek, maar die zouden mogelijk ook zonder de bestuurlijke samenwerking tot stand zijn gekomen, concluderen Berenschot en Deloitte in twee donderdag verschenen onderzoeksrapporten.

Twee colleges van bestuur
Op basis van deze rapporten geeft het college van bestuur de voorkeur aan beëindiging van de in 2003 gestarte bestuurlijke fusie. Dat zou betekenen dat beide instellingen weer een eigen college krijgen.

Collegevoorzitter Geert ten Dam wil de rapporten de komende tijd bespreken met management, medezeggenschap, medewerkers en studenten van de UvA en de HvA. “In die gesprekken gaat het niet alleen over het beëindigen van de personele unie, maar ook over hoe we het goede van de samenwerking kunnen behouden, zowel in onderwijs en onderzoek als in de gezamenlijke dienstverlening.’

Het is de bedoeling dat het definitieve besluit over de splitsing vóór 1 januari valt.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?