Terug naar overzicht

8 keer AKV St. Joost op Dutch Design Week

Foto: www.facebook.com/Brigade.detasmeteenboodschapAcht net-afgestudeerden van de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St. Joost vertegenwoordigen de kunstacademie van Avans tijdens de Dutch Design week.

De Dutch Design Week is hét evenement op het gebied van vormgeving, innovatie en experiment. Dit jaar is het thema ‘Making of’: een ode aan het maakproces en de makers. 2.500 nationale en internationale ontwerpers tonen in Eindhoven hun nieuwste werk en het beste wat design te bieden heeft.

Bij de selectie van ontwerpers is door AKV|St.Joost gekozen voor alumni wiens werk een link heeft met maatschappelijke thema’s waaronder de vluchtelingenproblematiek en duurzaamheid. In een aantal gevallen zijn de projecten tot stand gekomen door samenwerkingsprojecten die de ontwerpers zijn aangegaan met externe partijen.

Hal 4
In hal 4 van het Klokgebouw in Eindhoven presenteren de net-afgestudeerden van de bacheleropleidingen Thomas Kanters, André Bombera, Ilja Kramer, Francien van Cappelle, Michaella van Oosterbosch en Alison van Kerkhoff hun werk. Martijn Veenstra en Jason Edwards vertegenwoordigen de masteropleidingen.

Michaella van Oosterbosch en Alison van Kerkhoff vind je terug in Punt 2. Daarin vertellen ze over hun project waarbij ze van reddingsvesten van vluchtelingen tassen hebben gemaakt:

Thomas Kanters heeft een racefiets gemaakt van duurzame materialen:

De Dutch Design Week duurt van 22 oktober tot en met 30 oktober.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?