Pabo Breda viert Kinderboekenweek

  erik-van-osHoe laat je kinderen aan je lippen hangen tijdens het voorlezen en wie is de beste voorlezer van Avans? In het teken van de Kinderboekenweek, die van 5 t/m 16 oktober loopt, heeft de Pabo in Breda een speciale ochtend georganiseerd voor eerstejaarsstudenten.

  De studenten beginnen met workshops door verschillende docenten, waaronder: hoe haal je meer uit het voorlezen van een prentenboek, aan de slag met een musical voor kinderen en gedichten in de maak.

  Erik van Os
  In de grote collegezaal komt ook Erik van Os, kinderboekenschrijver van meer dan tweehonderd boeken, aan het woord. Hij geeft de nieuwe Pabostudenten advies over voorlezen en leest een aantal van zijn gedichten voor.

  fleur-van-tienen

  Voorleeswedstrijd
  Tijdens de voorleeswedstrijd strijden zes studenten voor de eretitel ‘Beste voorlezer van Avans’ en een plekje op de provinciale finales. Van De Heksen van Roald Dahl tot aan Jip en Janneke, de studenten brengen hun verhalen met verve.

  De uiteindelijke winnaar is Fleur van Tienen. Zij leest een verhaal over Piet Heijn voor uit het boek Verloren Verleden. Ze sluit haar sessie af met het liedje De zilvervloot. “Verhalen vertellen en muziek zijn als broer en zus”, spreekt de jury. “Die combinatie heb jij al goed onder de knie.”

  Agenda

  Ik had in zijn agenda geschreven
  zonder jou kan ik niet leven
  ik wachtte tot hij het zag
  en hoopte op zijn lach

  hij schreef me op die prop
  hou nou eens op

  je moet A:
  niet overdrijven
  en B:
  niet in mijn agenda schrijven.

  © Erik van Os
  Uit: Ik was zo’n steentje in jouw schoen

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.