Terug naar overzicht

Recensie: Luke Cage is de eerste superheld van nu

luke-cage-1920Na Daredevil en Jessica Jones is Luke Cage de derde superheld van stripfabriek Marvel die een eigen serie krijgt op Netflix. Het is een serie geworden met totaal eigen smoel.

Luke Cage is zeker in Nederland niet de meest bekende superheld. Batman, Superman en Spiderman blijven toch de top drie en dankzij de Avengers-films zijn ook Iron Man, Thor en Captain America inmiddels wel bekend. Maar Luke Cage ofwel Power Man?

Harlem
De eerste kennismaking met Luke Cage kregen de meeste mensen in de Netflix serie Jessica Jones. In zijn eigen serie, die vanaf afgelopen weekend te streamen is, woont Cage in de New Yorkse wijk Harlem. In deze wijk deelt de misdadiger Cottonmouth de lakens uit, samen met zijn nicht die de wijk wil behouden voor de originele Afro-Amerikaanse bevolking.

Actualiteit
Dat gegeven maakt Luke Cage meteen tot de meest actuele superheld die er op het scherm te zien is. In een tijd van raciale spanning in de Verenigde Staten brengen Netflix en Marvel een serie met vooral donkere acteurs waarin black lives matter per aflevering meer doordringt. Het is daarmee de eerste keer dat Marvel op televisie inspeelt op de actualiteit waar ze dat in de comics wel vaker doen.

De live-muziek in elke aflevering is een andere vondst om Luke Cage een eigen smoel te geven. Kijkers die wachten op prachtige vechtscenes worden wellicht wél teleurgesteld. Luke Cage is veel minder een actieserie en veel meer een dramaserie met actie-elementen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?