Recensie: Tonio leeft door in indringende film

  tonio-1-1920Hoe verwerk je als ouders dat je zoon om komt bij een aanrijding? Verlies je jezelf in het verdriet of de drank? Kom je dichter bij elkaar of zorgt het voor een breuk in de relatie? Net als het gelijknamige boek gaat de film Tonio vooral over rouw.

  Acteurs Pierre Bokma en Rifka Lodeizen spelen misschien wel de beste rollen van hun leven. Bokma als de schrijver die maar niet los kan laten en van zijn zoon een romanpersonage maakt en Lodeizen als de moeder die probeert wat er nog over is van het gezin samen te houden.

  Roman
  Hoewel Tonio, de zoon van schrijver A.F.Th. van der Heijden, inmiddels zes jaar dood is, leeft hij dankzij zijn vader nog steeds voort. Eerst in Van der Heijdens bekroonde roman en nu in deze indringende film van Paula van der Oest. Want naast het overlijden staat ook de levenslust van Tonio centraal in de Nederlandse inzending voor de Oscars.

  Tonio draait vanaf vandaag in de bioscoop.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.