Terug naar overzicht

Student doet aangifte van mishandeling tijdens ontgroening

politielogo-1920Het mishandelde eerstejaars lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat heeft alsnog aangifte gedaan. Hij liep hersenletsel op tijdens de ontgroening.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. “We zijn de feiten aan het onderzoeken”, zegt een woordvoerder. “Dat hij zelf aangifte heeft gedaan maakt het wel makkelijker om eventueel tot vervolging over te gaan.”

Onderzoek
Maar zover is het nog niet. Het OM startte zelf een onderzoek naar de mishandeling toen daar ophef over ontstond. Het bestuur van Vindicat wilde aanvankelijk geen aangifte doen, maar kwam daar na enige tijd op terug.

Naar verluidt ging een ouderejaars student tijdens de ontgroening op het hoofd van de eerstejaars staan. Die liep daardoor hersenoedeem op. Het was een van de gebeurtenissen die een hele discussie over de cultuur van corpora en ontgroeningen veroorzaakte.

Punt. Of had jij nog wat?

Angelique

Ik hoop dat iedereen door dit voorval (er zijn trouwens nog wel meer vervelende dingen gebeurd de laatste jaren) tot inzicht komt dat ontgroenen ook anders kan. Met meer respect voor elkaar. Lijkt me een stuk leuker als nieuwe student!

2016-10-27 10:23:38

Meer lezen?