Terug naar overzicht

Chocoladeletters getest: welke van de vier smaakt het best?

chocoladeletters-1920
Met een chocoladeletter met karamel en zeezout, zit je nooit fout. Dat is althans het idee, maar een lekkere vinden valt nog niet mee. De redactie van Punt heeft er vier getest en geeft antwoord op de vraag: welke smaakt er het best?

 

chocoladeletter-sVerkade (gekocht bij Albert Heijn) € 2,59
Met de chocoladesmaak van deze letter zit het wel goed, en hij is ook niet te zoet. De karamel is crunchy en blijft aan je kiezen plakken. Daarom moet je van deze letter niet te veel pakken. Door de wat zwaardere smaak eet je ‘m niet in één keer op, maar verder is hij top. Zit je als student krap bij kas, gooi deze letter dan niet in je tas.

 

chocoladeletter-hemaHema € 1,50
De prijs van deze letter is oké, hij is niet duur. De smaak is vol, het lijkt bijna wel puur. Hij is romig en best zoet, maar het zeezout proef je niet zo goed. De smaak van karamel is niet heel uitgesproken, wel krijg je de letter makkelijk in stukjes gebroken. Alles bij elkaar lang niet gek, daarom krijgt deze letter een tweede plek.

 

chocoladeletter-pPlus € 1,39
Deze letter mag dan wel fairtrade zijn, de smaak van de chocola is echt niet fijn. Het woord “smakeloos” is zelfs gevallen, zonde dat Plus het zo kan verknallen. De karamel proef je maar mondjesmaat, en dat is nou net waar het hier om gaat. Het zout proef je goed, precies zoals het moet.

 

chocoladeletter-lidlLidl € 1,39
De chocolade smaakt een beetje nep en flauw, aanraden zullen we deze letter niet gauw. Er zitten veel crunchy stukjes in, toch smaakt de karamel niet naar onze zin. Zeezout proef je soms wel en soms niet, de goedkope smaak doet ons veel verdriet. Wie een lekkere chocoladeletter wil eten, kan die van de Lidl beter vergeten.

Punt. Of had jij nog wat?

Arold Roestenburg

Het zijn vier letter karamel-zeezout alleen van verschillende merken.

2016-11-17 20:21:50

Rene

Misschien handig om de volgende keer 4 dezelfde smaken te vergelijken, dit is een beetje hetzelfde als appels met peren vergelijken..

2016-11-17 17:50:26

Meer lezen?