Terug naar overzicht

ISO lanceert nieuwe website voor student met klacht

collegevanberoep-tijdelijkHet is soms een waar doolhof voor studenten om uit te vinden waar ze met hun klachten heen moeten. Daarom introduceren het ISO en het Landelijk Studenten Rechtsbureau vandaag een speciale website.

Het aantal klachten is nog nooit zo hoog geweest, schrijft het Interstedelijk Studenten Overleg, verwijzend naar een rondgang van het Hoger Onderwijs Persbureau. Ook hun eigen rechtsbureau LSR kreeg de afgelopen jaren steeds meer klachten binnen.

Overzicht per instelling
Daarom lanceren de organisaties vandaag de website Studierechten.com met informatie over de rechtspositie van studenten. Per onderwijsinstelling kunnen studenten in een oogopslag zien waar ze met hun klachten terecht kunnen, bijvoorbeeld bij het College van Beroep voor de Examens. Ook kunnen ze doorklikken naar het studentenstatuut en de onderwijs- en examenregelingen.

Steun van de minister
Minister Bussemaker steunt het initiatief van harte. “Studenten zijn mondig en zelfstandig genoeg om voor zichzelf op te komen. Maar ze moeten wel weten welke rechten ze hebben, ook als ze geen rechten studeren.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?