Terug naar overzicht

Recensie: Chickslovefood helpen je gezond de week door

Nina en Elise van Chickslovefood maken het je met hun nieuwe boek vooral makkelijker. In Het meal planning-kookboek staan alleen maar maaltijden die je van tevoren kunt klaarmaken. Zo heb je geen enkel excuus meer om weer die diepvriespizza in de oven te gooien.

9789046821312.pcovr.01.chickslovefood.inddOok in dit derde boek gebruiken ze hun succesformule, simpele recepten met maximaal vijf ingrediënten. En daar kun je verrassend veel verschillende gerechten mee maken. Van groene smoothie pancakes voor het ontbijt, instant noedelsoep als lunch tot tortilla met chorizo als avondeten.

Sinner Sunday
De “chicks” hebben de laatste dag van de week gebombardeerd tot Sinner Sunday en daar gelukkig ook een hoofdstuk aan gewijd. Wat denk je van een salted caramel cake of mars muffins?

Meal planning
Bij elk gerecht staat beschreven hoe je het kunt bewaren in de koelkast of vriezer of wat je van tevoren kunt klaarmaken. De spinazie-ricottalasagne bijvoorbeeld. Die kun je ’s ochtends al maken, zodat je hem ’s avonds alleen maar in de oven hoeft te schuiven. Handig als je pas laat college hebt.

De vijf ingrediënten (knoflook, spinazie, ricotta, lasagnebladen en geraspte Grana Padano) zijn in dit geval wel een beperking. De lasagne is lekker, maar een beetje saai. Met (vegetarisch) gehakt of zalm was de lasagne al lekkerder geweest.

Tips
Zoek je een kookboek met simpele recepten, dan is dit echt iets voor jou. Met Het meal planning-kookboek kom je de week zonder al te veel moeite gezond door. En dankzij de “Plan & prep tips” bij elk recept weet je precies wat je van tevoren kunt maken en hoe je gerechten kunt bewaren.

Prijs: € 19,99
ISBN: 9789046821312
Aantal pagina’s: 144

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?