Terug naar overzicht

Toch nog ontgroeningen in Groningen

foto: Facebook.com/RKSVAlbertusHet moet afgelopen zijn met ontgroeningen in Groningen, kondigden de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool een maand geleden aan. Maar de soep wordt minder heet gegeten dan ze wordt opgediend.

De verenigingen in Groningen krijgen een laatste kans, blijkt uit een gezamenlijk persbericht van de RUG en de Hanzehogeschool. Na “intensief en constructief overleg over de waarden, normen en toekomst van studentengezelligheidsverenigingen in Groningen”, is afgesproken dat Vindicat een kritische zelfreflectie gaat opstellen over de heersende en gewenste cultuur binnen de vereniging.

Excessen voorkomen
Een onafhankelijke commissie gaat kijken of de plannen volstaan om excessen te voorkomen. Zo niet, dan kan Vindicat zijn bestuursbeurzen kwijtraken. Andere gezelligheidsverenigingen in Groningen komen later aan de beurt.

De commissie staat onder leiding van voormalig politiechef Martin Sitalsing, nu bestuursvoorzitter van de Groningse GGZ-instelling Lentis. Twee leden zijn voorgedragen door Vindicat zelf.

Een maand geleden bezigden de besturen van de RUG en de Hanze hardere taal. Ze vonden dat de ontgroeningen moesten stoppen.

Nieuwsuur bestede gisteren uitgebreid aandacht aan de zin en onzin van ontgroeningen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?