Terug naar overzicht

In december en januari grote hinder op het spoor tussen Den Haag – Breda

Foto: Flickr/Emile Krijgsman, https://flic.kr/p/vzbez3

Studenten en medewerkers die met de trein naar Avans Breda reizen, moeten vanaf 5 december rekening houden met flinke vertragingen. ProRail houdt groot onderhoud aan het spoor, waardoor er een stuk minder treinen rijden.

Punt verzamelde de belangrijkste wijzigingen in de tijdelijke dienstregeling

In de week van 5 t/m 9 december
Tussen Den Haag CS en Dordrecht rijden twee in plaats van vier sprinters per uur. Er rijden ook maar vier in plaats van zes Intercity’s per uur. De Intercity Direct rijdt helemaal niet. Overstappen kan in Dordrecht. De NS vraagt haar reizigers rekening te houden met 15 tot 30 minuten vertraging.

In de week van 12 t/m 16 december
Er rijden geen Intercity’s tussen Den Haag CS/Rotterdam CS en Breda. Overstappen kan in Dordrecht. Tussen Rotterdam CS en Dordrecht rijden treinen op andere tijden.

Tussen 19 december en 6 januari
Ook dan maar vier in plaats van zes Intercity’s per uur tussen Den Haag HS en Rotterdam CS. De Intercity Direct rijdt wel, maar tussen Dordrecht en Breda vertrekken Intercity’s op andere tijden. Er zal een extra Intercity rijden tussen Den Haag HS en Breda.

De werkzaamheden duren tot en met 22 januari. Vanaf de 23e zal de reistijd vanaf Den Haag naar Breda een stuk korter zijn en rijden er meer Intercity’s Direct. De reden dat de werkzaamheden niet in de kerstvakantie plaatsvinden, is volgens ProRail omdat ze geen aannemers konden vinden die tijdens Kerst willen werken.

Punt. Of had jij nog wat?

Evy

Bedankt voor het handige overzicht!

2016-12-01 10:51:25

Meer lezen?