Terug naar overzicht

Online ’tool’ wijst vluchtelingenstudenten de weg

pathfinder-1920Het is voor veel vluchtelingenstudenten erg lastig om wegwijs te worden in de Nederlandse samenleving en ons onderwijssysteem. Een nieuwe online ‘tool’ moet uitkomst bieden.

Jongeren die gevlucht zijn en in Nederland een studie willen volgen, lopen tegen veel lastige problemen aan: is hun diploma hier wel geldig, hebben ze recht op stufi en hoe en waar kunnen ze de Nederlandse taal leren?

De ‘Pathfinder’ moet hen daarbij helpen. Deze tool is ontwikkeld door stichting vluchtelingstudenten UAF, internationaliseringsorganisatie EP-Nuffic en het onderwijsveld en bevat onder meer informatie van DUO, Studielink en uitkeringsinstantie UWV.

Moeilijk te doorgronden
“Tot nu toe was de informatie over de Nederlandse samenleving en het onderwijssysteem sterk versnipperd en moeilijk te doorgronden voor nieuwkomers”, zegt Mardjan Seighali, directeur van het UAF. “Dat is nu gelukkig verleden tijd.”

De Pathfinder werd donderdag aangeboden aan minister Bussemaker, die er erg over te spreken is: “Onderwijs is van cruciaal belang voor vluchtelingenstudenten om zich te ontwikkelen, maar vooral ook om zich snel thuis te voelen.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?