Quadrium vanaf eind januari in gebruik

quadrium-breda-620
    Er wordt hard gewerkt om het Quadrium, de nieuwste locatie van Avans, op tijd af te krijgen. Voor het einde van 2016 moet de bouw helemaal afgerond zijn. Vanaf 30 januari kunnen studenten er lessen volgen.

Op de begane grond vind je, naast de hoofdingang en de receptie, het restaurant. Daar kunnen studenten straks onder andere koffie en broodjes krijgen. Er wordt niet gebakken of gefrituurd, daarvoor moeten studenten en medewerkers naar de Hogeschoollaan. Ook is er een grote ruimte voor digitaal toetsen gecreëerd, met meer dan zeventig plekken. Met een schuifwand kan de ruimte in tweeën worden verdeeld. Erbuiten komen kluisjes voor kostbare spullen.

Meer ruimte
    Het trappenhuis is naar de voorkant van het gebouw verplaatst, om binnen meer ruimte te creëren. Daar bevindt zich ook de hoofdentree. Op het gebouw, aan de kant van de Claudius Prinsenlaan, komt in rode letters “Avans Hogeschool” te staan. Op de luifel van de entree komt “Quadrium” te staan. Alle ruimtes worden aangeduid met de letters HQ.

quadrium_digitaal,
    quadrium_restaurant

Op verdieping één tot en met vijf zijn leslokalen voor 16 en 32 personen. Er staan geen bureaus voor docenten, maar katheders. De techniek die nodig is voor bijvoorbeeld het bedienen van het smartboard, zit in de zuil verwerkt. Aan studenten is ook gedacht: in alle lokalen zitten volop stopcontacten.

quadrium_lokaal3
    quadrium_lokaal2

Pantry’s
    Op de tweede en de vierde verdieping zijn pantry’s waar studenten koffie en thee kunnen halen. In open ruimtes staan zitjes waar studenten kunnen werken met hun laptop of overleggen.

Verder zijn de toiletten in het gebouw vervangen en komen er nieuwe liften. Om de luchtkwaliteit in het hele gebouw goed te houden, is er in de kelder een luchtbehandelingsinstallatie geplaatst. Die zorgt voor frisse lucht in alle lokalen.

quadrium_toilet
    quadrium_kelder