Terug naar overzicht

Recensie: zeer extreme kerstborrel in Office Christmas Party

T.J. Miller as Clay Vanstone in OFFICE CHRISTMAS PARTY by Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, and Reliance EntertainmentDe kerstborrel als hoogtepunt van het jaar. Voor veel kantoormedewerkers zou het zo maar kunnen. De baas deelt cadeaus uit en iedereen is net wat losser door de ongedwongen sfeer en aanwezige alcohol. Hoe zo’n borrel compleet uit de hand kan lopen is te zien in de nieuwe komedie Office Christmas Party.

Clay (gespeeld door T.J. Miller) dreigt al de medewerkers van zijn vestiging te moeten ontslaan dankzij zijn ijskoude zus Carol (Jennifer Aniston), die de CEO van zijn bedrijf is. Hij probeert hier een stokje voor te steken door een grote klant binnen te halen met een kerstfeestje. Het hele kantoor zet zijn beste beentje voor, maar al snel ontspoort de gezapige borrel tot een extreem wild feest.

L-R: Courtney B. Vance as Walter, T.J. Miller as Clay Vanstone in OFFICE CHRISTMAS PARTY by Paramount Pictures, DreamWorks Pictures, and Reliance Entertainment

Uitspattingen
Office Christmas Party past in de lijn van films als The Hangover, Bad Moms en Sex Tape. Het zijn allemaal komedies rond veertigers die wilde uitspattingen beleven. Het verschil met Office Christmas Party is dat in deze film de uitspattingen net wat wilder zijn en de verhaallijn nog voorspelbaarder is.

Stereotypen
De makers hebben kosten nog moeite gespaard. Zo drinken rendieren uit de toiletten, gaat er cocaïne door de sneeuwmachine en is er, voor een Amerikaanse blockbuster, best veel naakt. Alle kantoorstereotypen komen voorbij: van de carrièrevrouw, tot de nerd die goed is met ICT en de koele kikkers van personeelszaken.

Eigenlijk is Office Christmas Party ongelofelijk plat amusement, maar daarom niet minder aanstekelijk. Voor wie genoeg heeft van alle mierzoete kerstfilms is deze film een prima alternatief.

Office Christmas Party draait vanaf vandaag overal in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?