Terug naar overzicht

Truien damesdispuut LOLA veroveren harten

truienlolatotus-853De truien met de pakkende quote ‘Het kan altijd erger’ van het Tilburgse Damesdispuut LOLA veroveren niet alleen de harten van hun eigen leden, maar ook daarbuiten. De meiden, allen Avansstudenten, bouwen hun imperium nu verder uit buiten de Avansmuren.

Het begon als een geinige trui voor de eigen leden. Secretaris Mattie Bakx: “Naast onze eigen dispuutskleding, een roze blouse, wilden we graag nog iets meer kleren. Nina, heroprichtster van het dispuut, heeft daarom deze trui ontworpen. Bij tegenslagen zei ze altijd: ‘Het kan altijd erger.’ De tekst op de trui is ook in haar handschrift.”

Aantrekkingskracht
De lijfspreuk van het dispuut heeft een grote aantrekkingskracht die reikt tot ver buiten Avans. Dat ervaarden de dames voor het eerst tijdens een kampeertrip in Zeeland. Mattie: “Een vrouw vroeg waar ze de trui kon kopen voor haar man omdat ze de spreuk bij hem vond passen.” Maar ook vaders van de dames en vrienden van vrienden toonden interesse en zo is het balletje gaan rollen. “Mond-tot-mondreclame”, aldus Mattie.

“We hadden niet verwacht dat zoveel mensen interesse zouden hebben in de trui. Het was de bedoeling dat alleen leden van LOLA de trui konden bestellen.”

Webshop
Momenteel zijn de truien alleen te bestellen via de email. Maar daar komt snel verandering in. “We zijn bezig met het professionaliseren van alles. Er komt een webshop aan en vanaf dan krijgen de truien ook labels.”

T-shirts en tassen
Naast de verkoop van truien staat er nog meer op de planning. “We denken na over T-shirts en tassen met onze spreuk.” Maar ook aan de fysieke verkoop wordt gewerkt, binnenkort worden de truien verkocht in een conceptstore. “Een tante van een van onze leden heeft een eigen kledingwinkel in Zundert en is superenthousiast over onze truien. 18 december staat er een rek met onze kleding.”

En de winst dat het dispuut maakt met de truien? “Dat zetten we opzij en daarvan geven we een groot open feest.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?