Terug naar overzicht

LAKS maakte grap, begint geen politieke partij

LAKS-politiek-1920Het Landelijk Aktie Komitee Scholieren (LAKS) gaat toch niet mee doen aan de verkiezingen. De lancering van een politieke partij was een stunt en bedoeld als noodkreet vanwege het “verschrikkelijke rendementsdenken”.

Afgelopen maandag maakten de scholieren van het LAKS bekend dat ze mee gingen doen aan de verkiezingen voor de Tweede Kamer. Ze wilden onder meer de basisbeurs opnieuw invoeren en de rekentoets in het voortgezet onderwijs afschaffen.

Hoax
Maar het blijkt allemaal niet waar. In een filmpje zegt Sven Annen, voorzitter van het Komitee en de zogenaamde lijsttrekker van de partij, dat het een “hoax” is en dat LAKS zich niet verkiesbaar zal stellen.

“Maar”, zegt hij voor de camera, “de problemen die we benoemden zijn er nog steeds. Het rendementsdenken, het slagingspercentage dat steeds belangrijker wordt, die problemen zijn levensecht.”

Aandacht
De stunt was vooral bedoeld om de aandacht van politici te trekken. Annen hoopt dat “de politiek naar ons zal luisteren” en de aandachtspunten over zullen nemen om te zorgen dat “de slechte ontwikkeling van het onderwijs wordt gestopt.”

Punt. Of had jij nog wat?

Max21

Deze plottwist verwacht ik regelmatig bij andere "echte" politieke partijen. Maar het is helaas nooit een publiciteitsstunt... Jammer, ook jonge mensen hebben een mening!

2017-01-18 11:16:29

Meer lezen?