Terug naar overzicht

Oproep: studenten gezocht voor onderzoek financiële sector

vergadering-1920
Zijn de ABN’s en de Rabo’s  de failliete schoenenzaken van de toekomst? Is ons financiële systeem ontspoord? Word jij warm van dit soort vragen, dan is Joost Frencken, verbonden aan het lectoraat Sustainable Finance and Accounting, wellicht op zoek naar jou voor de studiegroep ‘Help, de bankier verzuipt’.

Hoe kan het dat de waarde van valutatransacties bijna honderd keer zo groot is als de waarde van de internationale goederen- en dienstenhandel? Zijn er, na Uber en AirBNB ook alternatieven voor het huidige financiële systeem? Dit zijn enkele vragen die terug komen tijdens het onderzoek onder begeleiding van Frencken, docent algemene economie en verbonden aan het lectoraat.

Individuele leerlijn
De studiegroep is vorig studiejaar gestart en is nu op zoek naar vijftien nieuwe nieuwsgierige studenten. Het lectoraat is een onderdeel van het Expertisecentrum Sustainable Business van Avans. Tijdens het project word je begeleidt door Frencken. “Deelname aan de studiegroep kan plaatsvinden als invulling van een individuele leerlijn of gewoon uit interesse.”

Certificaat
“Eenmaal per twee weken komen we allemaal samen, afwisselend in Breda of Den Bosch, waar de onderzoeksresultaten en bevindingen met elkaar worden besproken”, aldus Frencken. “De resultaten worden gepresenteerd in een artikel, essay of verslag. Deelnemers aan de studiegroep ontvangen een certificaat als bewijs van deelname.” De schrijver van het beste artikel ontvangt een eervolle vermelding.

Interesse?
Specialistische voorkennis is niet vereist, nieuwsgierigheid wel. Ben je geïnteresseerd of wil je meer informatie? Stuur dan voor 2 februari een mail naar Joost Frencken via ja.frencken@avans.nl

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?