Terug naar overzicht

Team Fysiotherapie ‘loopt’ het snelste naar Antwerpen

Medewerkers van de Academie voor Gezondheidszorg (AGZ) hebben hun eerste challenge met de vorige maand uitgereikte fitbits erop zitten. Doel was om in twee weken virtueel naar Antwerpen te wandelen.

Begin december kregen 65 AGZ-medewerkers een fitbit. Die houdt bij hoeveel stappen ze zetten, hoeveel calorieën ze verbranden en hoe lang ze actief zijn. Tijdens de proef worden verschillende challenges uitgevoerd. Ook worden er onderzoeken gekoppeld aan het gebruik van de fitbits.

Naar Antwerpen lopen
De eerste challenge liep van 9 tot en met 20 januari. In twee weken moesten de teams van Fysiotherapie, Mens en Techniek en Verpleegkunde virtueel naar Antwerpen lopen. Dat komt neer op zevenduizend stappen per dag. De teams zetten hun beste beentje voor, want dat aantal werd makkelijk gehaald. Team Fysiotherapie bereikte als eerste de eindstreep, vier dagen voor het einde van de challenge.

agz-fitbits-723

Afstudeeronderzoek
De medewerkers die de fitbit dragen, werken ook mee aan het afstudeeronderzoek van een student Fysiotherapie. Die voert dat uit voor Selfcare, de Bredase start-up waarmee AGZ samenwerkt. Gedurende het jaar dat de proef loopt interviewt ze daarvoor steeds deelnemers.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?