Terug naar overzicht

CMD’er Chef Soldaat verovert Brabant met carnavalskrakers

Chef Soldaat en het Leutige LegerHij omschrijft zichzelf als de vrolijkste soldaat van Brabant. Chef Soldaat, ook wel bekend als Joris Wijnen, derdejaarsstudent Communication & Multimedia Design(CMD) in Breda, strijdt samen met het Leutige Leger voor gezelligheid.

Op een dag viel een brief van een oude generaal bij een jongen uit Peejenland (Hoeven) op de mat. ‘Het kan allemaal veel gezelliger. Trek ten strijde voor de gezelligheid’, luidde de boodschap. Daar rolde de carnavalskraker ‘Feesten voor het Vaderland’ uit. “Dat is het verhaal dat ik altijd vertel”, vertelt Joris. En die soldaat? “Ik kocht ooit een soldatenpak voor carnaval en draag dat elk jaar.”

Carnavalscd
Het idee voor Chef Soldaat en het nummer ontstond bij Joris door de carnavalscd die de Hoevense verenigingen elk jaar samenstellen. “Ik wilde ook op die cd staan en iets zoals een zingende soldaat bestond nog niet binnen de carnavalswereld.”

In de Tank
Met vrienden van CMD filmde hij in één dag de clip. ‘Feesten voor het Vaderland’ sloeg aan en Chef Soldaat en het Leutige Leger werden uitgenodigd op het podium van Carnaval Vurraf van Omroep Brabant en in de uithoeken van Brabant. Inmiddels is ook zijn tweede nummer uit: ‘In de Tank’. “De ideeën waren er, we hebben er de nodige energie ingestoken en daar is ‘In de Tank’ uit voort gekomen.” Wederom met een professionele clip met hulp van mede-CMD’ers en een heuse tank.

De carnavalsdinsdag neemt Chef Soldaat vrij, dan is het te gezellig in Peejenland. Maar de andere dagen kun je hem bewonderen in kleine dorpen van Zeeland tot aan steden zoals Eindhoven. “’s middag een optreden en ’s avonds vaak nog twee.”

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?