Terug naar overzicht

Punt tipt: de 4 interessantste namen Stukafest Tilburg

Stukafest
Tilburgse studentenkamers worden op 9 februari omgetoverd tot minipodia tijdens Stukafest. Tien kamers in en rondom het centrum vormen het decor voor diverse optredens. Uiteenlopend van psychedelische rock tot interessante theatervoorstellingen. Keuzestress? Dat snappen wij. Punt helpt je.

Anton Dautzenberg
Literair schrijver Dautzenberg is niet vies van een beetje controverse en drager van de titel ‘De gevaarlijkste intellectueel van Nederland’. Zijn nieuwe boek De dag dat de gieren buigen is net verschenen. Tevens is hij de geestelijk vader van de Quiet 500, de glossy die stille armoede in Nederland aan de kaak stelt. Dat kan interessant worden.

Stranger Things Have Happened
Wil je je écht laten verrassen? Stranger Things Have Happened is het antwoord. De Engelse groep draait al acht jaar mee in de wereld van improvisatie-cabaret en ook elke nieuwe show is voor hen zelf een grote verrassing door de input die het publiek levert.

Smutfish/Smetvis
Schrijver, schilder en muzikant Melle de Boer wordt ook wel de grondlegger van de Nederlandse Country Noir genoemd. Na twee Engelstalige albums veranderde Smutfisch in Smetvis en bracht hij onlangs een Nederlandstalige album uit, vol met intieme en breekbare liedjes. Na optredens op Noorderslag en South by Southwest in Texas komt Smetvis nu naar Tilburg.

Echo Movis
Misschien heb je de band al voorbij zien komen bij De Wereld Draait Door. En heel misschien ook op Noorderslag of tijdens de Popronde. Echo Movis, een drietal bestaande uit Adura Sulaiman, Sam Van Hoogstraten en Sam Verbeek spelen al sinds jongs af aan samen. De psychedelische pop band bracht onlangs hun tweede LP At The Edge Of The Sea uit en staat aan het begin van een tour die hen ook naar het buitenland voert.

Tijdens Stukafest kun je drie optredens bezoeken. Het volledige programma, informatie over de zes andere voorstellingen en ticketverkoop kan via de website.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?