Terug naar overzicht

Recensie: The Great Wall is vooral een visueel spektakel

The Great WallChina wil op alle fronten meespelen, ook op filmgebied. The Great Wall is de duurste Chinees-Amerikaanse productie tot dusver. Met een hoofdrol voor Matt Damon, groene monsters en vooral spectaculaire beelden.

Matt Damon speelt William. Een boogschutter die samen met zijn vriend (Pedro Pascal van Narcos, die zorgt voor de komische noot) bij toeval als westerling aanbelandt bij de Chinese Muur. Ze worden gevangen genomen en raken betrokken bij de strijd van de Chinezen tegen een horde mythische monsters: de Tao Dei. Naast Damon en Pascal zijn de meeste hoofdrollen voor Chinese acteurs waarbij vooral Tian Jing opvalt als vrouwelijke generaal.

Goed verhaal
Voor een goed verhaal hoef je echt niet naar The Great Wall te gaan. Wat dat betreft kun je de film het beste vergelijken met een van de grote veldslagen in Lord of the Rings. De scenes waarin niet gestreden wordt zijn werkelijk op een hand te tellen. Maar dat mag de filmpret niet drukken, want wat ziet deze in China geschoten film er prachtig uit. Van de kostuums tot aan de stunts, er is vooral werk gestoken in het visuele aspect.

Natuurlijk is het jammer dat een Chinese film je niet meer leert over de, voor vele bioscoopbezoekers, nog onbekende kanten van het land en dat je een fantasyverhaal krijgt voorgeschoteld. Maar als dat, zoals hier, leidt tot 103 minuten topvermaak is er geen bioscoopbezoeker die daar werkelijk om treurt.

The Great Wall draait vanaf vandaag overal in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?