Terug naar overzicht

Avans Academielezing over zelfdoding bij een voltooid leven


Hulp bij zelfdoding bij een voltooid leven is één van de meest besproken onderwerpen tijdens deze verkiezingsperiode. In de Avans Academielezing op woensdag 15 maart pleit lector ‘End of Life Care’ Michael Echteld voor meer kennis over dit onderwerp.

Ouderen die hun leven als voltooid beschouwen moeten hulp kunnen krijgen bij zelfdoding. Dat is de kern van een wetsvoorstel dat D66 eind vorig jaar indiende. Vorige week kreeg D66-leider Pechtold in Nieuwsuur de vraag voorgelegd waarom de wet alleen vanaf een bepaalde leeftijd zou gelden en afgelopen week gaf VVD-leider Rutte aan de plannen van D66 te snel vinden gaan.

Discussie
Het is duidelijk; het voorstel over hulp bij zelfdoding levert discussie op. Avanslector Michael Echteld geeft tijdens de Academielezing inzicht in de ‘voltooid leven’ discussie en probeert antwoord te geven op de vraag hoe komt het dat veel ouderen zich nutteloos voelen?

De lezing wordt gehouden bij Avans in Breda, start om 19.30 uur en is om 20.30 uur afgelopen. Aanmelden kan via dit formulier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?