Terug naar overzicht

Column: Je weet het niet

evi-column-1920

Wanneer ik tijdens een saai hoorcollege in mijn Facebookoverzicht duik, word ik weer eens teleurgesteld. Ik zie steeds dezelfde soort berichten voorbijkomen. Ah, de docent die voor de klas staat is vorige week naar Oostenrijk geweest. Leuk hoor (categorie: kijk-ik-reis-dus-mijn-leven-is-leuk).

Oh, die jongen van twee stoelen verder heeft een toffe avond uit gehad. Wat gezellig zeg (categorie: kijk-ik-feest-dus-mijn- leven-is-leuk). Oeh, en kijk nou eens wat een lekkere avondmaaltijd die klasgenoot heeft gehad. Ziet er goed uit hoor (categorie: kijk-naar-wat-ik-eet-want-mijn-leven- is-leuk). Zo, dat was de inhoud van mijn overzicht dan ook wel weer (op nog wat schattige kattenfilmpjes en irritante tag-deze-persoon-foto’s na dan).

Ben jij ook zo benieuwd naar wat andere mensen écht uitspoken? Naar de dingen die mensen niet rondstrooien op Facebook? Ik bedoel, die docent die voor je klas staat, heeft wellicht thuis een miniatuurtreinencollectie, eet elke avond alleen maar worsten uit worstenbroodjes omdat hij niks anders lust of gaat loessoe op de muziek van Frans Duijts. Je weet het niet hè.

‘Ik denk dat tegenwoordig iedereen een geheim leven buiten Facebook leidt’

En wat dacht je van de jongen die naast je in de collegezaal zit, die ene die bijna in slaap valt. Wilde nacht gehad? Nieuwe scharrel aan de haak geslagen? Eindelijk van zijn Pandapunten af? Je weet het niet hè.

Maar wat ik wel weet, is dat we sinds de komst van alle sociale media steeds minder van elkaar weten. Het lijkt misschien wel of we op de hoogte zijn van ieders leven, maar wat weten we nou écht van elkaar? Ik ben die reis-, feest- en eetberichten inmiddels een beetje beu. Ik denk dat tegenwoordig iedereen een geheim leven buiten Facebook leidt. Maar ja, je weet het niet hè.

Evi Kuunders is derdejaarsstudent Communicatie in Breda

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?