Terug naar overzicht

Delftse studenten gered door koolmonoxidemelder

illustratie: Julika RunowBrandweerlieden kwamen met persluchtmaskers een Delfts studentenhuis binnenlopen na een melding van koolmonoxide. “Ik dacht: waarom hebben we überhaupt getwijfeld of we moesten bellen?” 

De studenten hadden zelf koolmonoxidemelders gekocht omdat ze al een tijdje problemen hadden met de verwarming, schrijft het Delft universiteitsblad Delta. Klusjesmannen van de huisbaas hadden het probleem verholpen, maar de studenten vertrouwden het niet.

Persluchtmaskers
En terecht. De waarden gingen al snel weer omhoog. Toen ze de brandweer om advies belden, rukte die onmiddellijk uit samen met twee politiewagens en vijf ambulances. De brandweerlieden liepen met persluchtmaskers naar binnen. “Daar schrok ik wel van”, zegt een van de bewoners. Gelukkig viel het mee. De studenten hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer raadt iedereen aan om koolmonoxidemelders in huis te halen. Koolmonoxide kun je niet ruiken. Het veroorzaak hoofdpijn, misselijkheid en griepverschijnselen, maar kan ook dodelijk zijn.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?