Delftse studenten gered door koolmonoxidemelder

  illustratie: Julika RunowBrandweerlieden kwamen met persluchtmaskers een Delfts studentenhuis binnenlopen na een melding van koolmonoxide. “Ik dacht: waarom hebben we überhaupt getwijfeld of we moesten bellen?” 

  De studenten hadden zelf koolmonoxidemelders gekocht omdat ze al een tijdje problemen hadden met de verwarming, schrijft het Delft universiteitsblad Delta. Klusjesmannen van de huisbaas hadden het probleem verholpen, maar de studenten vertrouwden het niet.

  Persluchtmaskers
  En terecht. De waarden gingen al snel weer omhoog. Toen ze de brandweer om advies belden, rukte die onmiddellijk uit samen met twee politiewagens en vijf ambulances. De brandweerlieden liepen met persluchtmaskers naar binnen. “Daar schrok ik wel van”, zegt een van de bewoners. Gelukkig viel het mee. De studenten hoefden niet naar het ziekenhuis.

  De brandweer raadt iedereen aan om koolmonoxidemelders in huis te halen. Koolmonoxide kun je niet ruiken. Het veroorzaak hoofdpijn, misselijkheid en griepverschijnselen, maar kan ook dodelijk zijn.

  Meer artikelen over

        

  Deel dit artikel

  Reageer op dit artikel

  * Verplicht veld

  Reacties

  Er zijn nog geen reacties.