Terug naar overzicht

Recensie: Gold is allesbehalve goed

Neem een fantastisch waargebeurd verhaal, een aantal geweldige acteurs en een regisseur die heeft laten zien een verhaal te kunnen vertellen en je krijgt… een zeer slechte film.

Gold draait om zakenman Kenny Wells (gespeeld door Matthew McConaughey) die samen met avonturier Acosta op zoek gaat naar goud in de jungle van Indonesië. Na de voorspelbare tegenspoed en nogal wat geruzie stuiten ze op een van de grootste goudaders in de wereld. Wells en Acosta zijn plotsklaps miljardair en gedragen zich zodanig met dure feestjes en modellen. Zoveel geld is natuurlijk vragen om problemen en die krijgt Wells meer dan genoeg.

Satire of drama?
Regisseur Stephen Gaghan (Traffic) hinkt op twee gedachten. Aan de ene kant maakt hij van Gold een satire zoals The Wolf of Wall Street , maar tegelijkertijd wil hij ook het menselijke drama in beeld brengen. Zelfs McConaughey is met zijn uitstekende acteerwerk niet in staat deze film te redden.

Gold draait vanaf vandaag in de bioscoop.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?