Terug naar overzicht

Video over ‘slutshaming’ bij studentencorps gaat viral

In de anderhalf jaar dat Milou Deelen lid was van een studentenvereniging werd ze meerdere malen voor ‘hoer’ of ‘slet’ uitgemaakt. Ze deelde hierover een video op Facebook, dat binnen een uur meer dan twaalfduizend keer werd bekeken.

Ze was het onderwerp van een lied dat werd gezongen over het ‘laagste meisje’ van het jaar en er werd gezegd dat ze voor een pakje sigaretten en een flesje Smirnoff het bed in was te krijgen.

Internationale Vrouwendag
Vandaag, op Internationale Vrouwendag, doet Milou Deelen (21) haar beklag over de seksuele moraal bij de studentenvereniging. “Ik schaamde me en voelde me diep vernederd”, schrijft ze op Facebook. “Toen ik de corpsleden hierop aansprak, kreeg ik terug dat het maar een grap was. Ik heb geen één keer gelachen.”

Verschil tussen man en vrouw
“Mijn seksualiteit is van mij en niet stof voor jouw grap.” Ze vergelijkt hoe verschillend er tegen mannen en vrouwen wordt aangekeken binnen het corps. “Als jongens seks hebben en hier openlijk over spreken, is dit tof. Als meisjes – zoals ik – dit doen, daalt ons respect of onze waardigheid. Laten we hier bij stilstaan vandaag, en ons vooral niét schamen voor onze seksualiteit.”

Milou was onbereikbaar voor nader commentaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Tim

Deze is beter: http://www.dumpert.nl/mediabase/7070015/495bf16f/wankershaming.html

2017-03-10 16:24:36

Yvonne Koert

PeterPanda, waar moet je je dan schuldig aan maken om dit te verdienen?

2017-03-10 15:30:07

PeterPanda

Deze dame is niet zo onschuldig als zij zich voordoet. Een wanhopige schreeuw om aandacht.

2017-03-09 18:58:07

Meer lezen?