Terug naar overzicht

VVD en D66 grootste partijen bij stembureaus Avans

VVD en D66 kregen de meeste stemmen bij de stembureaus die bij Avans in Den Bosch stonden. 615 mensen brachten hun stem uit op het Hervenplein, 1484 op de locatie aan de Onderwijsboulevard.

Opvallend is dat op beide locaties de twee grootste partijen ongeveer hetzelfde scoren. De VVD kreeg op de Onderwijsboulevard 31 procent van de stemmen en op het Hervenplein 32 procent. Zowel op de Onderwijsboulevard als op het Hervenplein bracht 23 procent van de mensen hun stem uit op D66.

Jesse Klaver
GroenLinks, de partij van oud-Avansstudent Jesse Klaver kreeg op de Onderwijsboulevard 13 procent van de stemmen en is daarmee de derde partij. Op het Hervenplein, de huidige locatie van Academie voor Sociale Studies Den Bosch, kreeg GroenLinks 11 procent van de stemmen en is daarmee kleiner dan het CDA die 14 procent van de stemmen wist te bemachtigen.

Hier zie je de totale uitslag van beide stembureaus:

!function(e,t,s,i){var n=”InfogramEmbeds”,o=e.getElementsByTagName(“script”),d=o[0],r=/^http:/.test(e.location)?”http:”:”https:”;if(/^\/{2}/.test(i)&&(i=r+i),window[n]&&window[n].initialized)window[n].process&&window[n].process();else if(!e.getElementById(s)){var a=e.createElement(“script”);a.async=1,a.id=s,a.src=i,d.parentNode.insertBefore(a,d)}}(document,0,”infogram-async”,”//e.infogr.am/js/dist/embed-loader-min.js”);

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?