Terug naar overzicht

De 7 leukste feesten met Koningsdag

Foto: Flickr/ Victor van Werkhooven https://flic.kr/p/efFhx9Koningsdag wordt naar verwachting kouder dan kerst. Maar dat mag de pret niet drukken. Voor wie nog keuzestress heeft over wat te doen op deze druilerige dag, selecteerde Punt de leukste evenementen in de drie Avanssteden.

Tilburg
Technisch gezien geen Koningsdag, maar wel een vermelding waard: Tilburg Zingt op de vooravond van Koningsdag. Blèr mee met krakers van onder andere André Hazes, Guus Meeuwis, Jan Smit en natuurlijk het Wilhelmus op het Piusplein.

Het meezingen van volksmuziek beu? Even verderop dopen de mannen van Ginn Fizz het naastgelegen steegje om tot dé Oranjestraat. Tot 03.00 uur draaien diverse DJ’s. Kun je er geen genoegen van krijgen? Dan kun je tijdens Koningsdag weer langs wanneer onder andere huis-DJ Poko Poko draait.

Wie niet al te brak is van de nacht ervoor, kan naar de jarige WimLex en Maxima zwaaien tijdens de route die zij afleggen door de Spoorzone naar het centrum.

Poppodium 013 organiseert tijdens Koningsdag voor het eerst het gratis buitenfestival Jus d’Orange in de Veemarktstraat. Met meer dan twintig liveacts & DJ’s verdeeld over drie buitenpodia met voor ieder wat wils: Loadingdock Stage (techno/house), Boxoffice Stage (hiphop/rnb) en Window Stage (tropical)

Den Bosch
Voor het vijfde jaar op rij strijkt Kingsland Festival neer in Den Bosch. Dit jaar met Tiësto en Fedde le Grand als headliners. De laatste tickets voor het dancefeest in de Brabant Hallen zijn nog te koop via de website.

De altijd gezellige Karrenstraat wordt wederom weer omgetoverd tot Oranjestraat. Gratis en voor niets, dus extra geld voor koud bier.

Breda
Koningsdag in Breda ziet er dit jaar wat anders uit dan voorheen. Vorige week werd bekend dat de Bredase horeca geen akkoord heeft bereikt met de gemeente over subsidiëring van de veiligheidskosten, meldt BN DeStem. Dat betekent kortweg geen grote podia in de binnenstad, maar gezellig aan de buitenbar hangen bij diverse kroegen. Ook leuk.

Het populaire 538Koningsdag op het Chasséveld staat hier los van. Het festival is officieel uitverkocht via de reguliere site, maar via Ticketswap zijn nog kaarten verkrijgbaar.

Punt. Of had jij nog wat?

Bestelmooiweer.nl

Laat het festival niet verpesten door slecht weer. Bestel lekker weer voor Koningsdag op www.bestelmooiweer.nl. ;-)

2017-04-25 15:52:02

Meer lezen?