Terug naar overzicht

Ontmoet vluchtelingen toen en nu

Op het eerste oog lijken er weinig overeenkomsten tussen de wederopbouw na de Tweede Wereldoorlog en de bootvluchtelingen van nu, maar er zijn meer overeenkomsten dan je denkt. Om dat laatste te benadrukken organiseert Maryam Kurdi, derdejaarsstudent Sociaal Pedagogische Hulpverlening, een bijeenkomst bij Avans in Breda.

“Ik loop al lange tijd aan tegen de verdeling in de samenleving. Het valt mij op dat we eerder kijken naar de verschillen dan naar de overeenkomsten die we hebben met elkaar”, motiveert Maryam de organisatie van het evenement op 20 april. “Het evenement heet Medelanders omdat het gaat om alle bewoners in dit land: nieuwkomers en bewoners, allochtoon, autochtoon.”

Oorlog
Drie gastsprekers vertellen hun levensverhaal. Roel Wuite overleefde de Tweede Wereldoorlog meegemaakt, docent Le Xuan Tran vluchtte jaren geleden voor de oorlog in Vietnam en Mohamad Baghdadi is een Syrische vluchteling. “Ik wil dat mensen inzien dat hoewel ze los van elkaar staan, deze verhalen ook veel overeenkomsten hebben.” Maryam wil dat bezoekers met elkaar in gesprek gaan.

Medelanders vindt plaats op 20 april bij Avans in Breda. Het start om 19.00 uur. Aanmelden kan hier.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?