Terug naar overzicht

Recensie: Van Straten doet eerlijk verslag van een bijzondere jeugd

Een jeugd als die van de Eindhovense schrijver Henk van Straten moet wel een boek opleveren. Maar een boek dat zo eerlijk en open is, verwacht je niet zo snel.

Scheiding, wonen in twee verschillende huizen, een van je ouders niet elke dag zien, het is tegenwoordig best normaal. Maar Henk woonde doordeweeks samen met zijn moeder in Eindhoven bij zijn drie stiefbroers en de ex van zijn moeder. In het weekend ging hij dan naar zijn eigen vader in Rotterdam.

Buitenstaander
Henk van Straten beschrijft in Wij zeggen hier niet halfbroer zijn verhaal als ‘bastaard’ tussen drie oudere broers. Hoe hij zichzelf opstelt in het gezin waarin hij zich een buitenstaander voelt. En hoe hij tijdens de puberteit drugs ontdekt als ontsnappingsmiddel.

Dat Van Straten kan schrijven heeft hij met zijn roman Bidden en Vallen al duidelijk gemaakt. Ook de dagelijkse observaties op zijn website vinden gretig aftrek bij een groeiend lezerspubliek. Met Wij zeggen hier niet halfbroer heeft hij opnieuw een grote stap gezet als schrijver maar vooral een autobiografie afgeleverd die een genot is om te lezen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?