Terug naar overzicht

#AMR2017 Rick Dijs: ‘Korreltjes zand wegnemen zodat Avans een goed geoliede machine blijft.’

Op 29, 30 en 31 mei zijn de verkiezingen voor de Avans Medezeggenschapsraad. Studenten en medewerkers kunnen via verkiezingen.avans.nl een stem uitbrengen op één van de kandidaten uit hun geleding. De twaalf kandidaten uit beide groepen met de meeste stemmen, worden direct verkozen tot de raad.

De kandidaten schreven onderstaand artikel om zich voor te stellen.

Rick Dijs
Applicatiespecialist Blackboard, Diensteenheid ICT & Facilitaire dienst (DIF)

Waarom heb je je verkiesbaar gesteld voor de Avans Medezeggenschapsraad?
“Sinds 2003 ben ik werkzaam bij Avans binnen de afdeling DIF-ICT. De eerste drie jaar werkte ik als helpdesk/servicedesk medewerker. Hierbij spande ik mij in om zowel voor medewerkers als studenten de ICT-gerelateerde problemen te verhelpen. Vanaf 2006 ben ik werkzaam als Blackboard applicatiespecialist bij DIF-ICT-BO, waarbij we in samenwerking met het LiC en de academies
ons best doen om een goede dienstverlening neer te zetten voor de digitale leeromgeving. Hierdoor ben ik van mening dat ik vanuit DIF een zinvolle inbreng en inzichten heb, welke een constructieve bijdrage kunnen leveren aan de gesprekstafel van de AMR. Daarnaast denk ik dat het positief is dat DIF zichtbaarder wordt binnen Avans en dat ik voor DIF een luisterend oor kan zijn, zodat wij daar waar wenselijk bijtijds kunnen aanschuiven.
Tenslotte is één van de doelen om gezamenlijk de organisatie laagdrempeliger te maken zodat we niet alleen weten wat er “leeft” op de werkvloer, maar ook binnen het “studentenlandschap” waarbij men niet hoeft te schromen om de AMR te benaderen.”

Dit wil ik veranderen bij Avans:
“Het zou mooi zijn als we kunnen bereiken dat de uitvoering van reguliere zaken soepeler en vlotter kan plaatsvinden. Hierbij is het belangrijk dat men weet bij welk loket men waarvoor kan aankloppen. Aan de andere kant is het zaak dat men serieus gehoord wordt en de vraag niet in een stoffige lade verdwijnt. Laagdrempeligheid en communicatie lijken mij hier de sleutelwoorden.”

Waarom moeten medewerkers op jou stemmen?
“Gezien mijn brede ervaring binnen DIF, weet ik dat ook ogenschijnlijk kleine zaken belangrijk kunnen zijn.  Het zou mooi zijn als we korreltjes zand kunnen wegnemen zodat Avans een goed geoliede machine blijft.”

Benieuwd naar de andere kandidaten? Zie punt.avans.nl/medezeggenschap

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?