Terug naar overzicht

Column: Vrijgezel zijn voor beginners

Foto: © Beeldveld/Wilfried Scholtes

En dan ben je 21 jaar oud en opeens vrijgezel. Niet dat dat heel bijzonder is, maar het is wel even wennen als je 5 jaar een vriend hebt gehad. Gelukkig kreeg ik een spoedcursus “Vrijgezel zijn voor beginners”. Wat ik daarvan heb opgestoken, deel ik graag met jullie.

Stap 1: Fiks altijd je face, je schaamhaar, je boobs, allezz
Blijkbaar weet je als vrijgezel nooit waar, met wie of wanneer er ‘iets’ gaat gebeuren. Die geplande seksavonden zitten er niet meer in. Zie er dus altijd verzorgd uit. Scheer die boesboes en stop die borsten in sexy lingerie.

Stap 2: Ruim je foto’s op
Aangezien iemand ontmoeten tegenwoordig online gebeurt (zie stap 3), moet je online appearance in orde zijn. Weg met die foto’s van je ex, je katten of je te dronken selfies. Ga op zoek naar leuke foto’s van jezelf (note to self: heb ik foto’s van alleen mezelf? Of wordt het een ik-heb-mijn-ex-van-de-foto-afgeknipt-en-hopelijk-valt-dat-niemand-op-foto?).

‘Dus pleur die app op je telefoon en keur die mannen’

Stap 3: Maak Tinder aan
Voor de romanticus die denkt tegen iemand aan te lopen en al boeken-oprapend liefde op het eerste gezicht te vinden: dat is zeer zeldzaam. Onze generatie antwoordt later: “Nee kind, wij hebben elkaar ‘gewoon’ via Tinder leren kennen.” Dus pleur die app op je telefoon en keur die mannen. Vul wel eerst even je profiel aan (note to self: het hoeft geen biografie te zijn Evi, houd het kort).

Conclusie: wens me succes
Mocht je net als ik weinig tijd hebben voor online daten, geen fatsoenlijke foto’s van jezelf hebben en geen geld voor nieuwe sexy lingerie: succes. Wellicht moeten wij dan toch maar overgaan op de romantische manier. Als ik je met een stapel boeken zie lopen, dan weet ik wat je aan het doen bent.

Evi Kuunders is derdejaarsstudent Communicatie in Breda

Punt. Of had jij nog wat?

Geeltje

Precies wat je niet moet doen. Hier wordt je niet gelukkig van. Ga sporten, ga gezond eten, ga veel met vrienden doen, ga op stap, ga naar een festival, kijk een film. En verbreek vooral het contact met je ex. Dan wordt het leven snel weer leuk.

2017-05-12 11:03:29

shenkie

Waar kan ik aansluiten?

2017-05-12 10:42:38

Meer lezen?