In Utrecht haal je laptops en beamers uit de muur

De één haalt een kroket of frikandel uit de muur, de ander een laptop of beamer. In een handomdraai kunnen studenten en medewerkers van de Hogeschool Utrecht die apparaten lenen.

Sinds afgelopen maandag kunnen studenten en personeel van de HU bij de locatie Heidelberglaan gebruikmaken van de nieuwe, FEBO-achtige dienst, meldt hogeschoolmagazine Trajectum.

QR-code
    Bij de ‘uitleenmuur’ is geen tussenkomst van personen nodig: online kunnen HU-studenten en -medewerkers een van de beschikbare laptops, beamers of camera’s selecteren. Vervolgens wordt per mail een QR-code opgestuurd, waarmee het deurtje met het gereserveerde apparaat te openen is. Spullen inleveren werkt ook met zo’n code.

Reserveren kan op ieder moment van de dag, zeven dagen per week. Het is via het uitleensysteem ook mogelijk om fietsen te lenen. Niet de fiets, maar alleen het sleuteltje komt uit de muur.