Terug naar overzicht

Pabostudenten lopen veertig kilometer tijdens Nacht van de Vluchteling

Hoe ver zou jij ’s nachts lopen uit angst voor geweld? Tweedejaars Pabostudenten Emy Elfring en Demi Hertoghs lopen in de nacht van 17 op 18 juni veertig kilometer tijdens de Nacht van de Vluchteling om geld in te zamelen voor vluchtelingen wereldwijd.

65.3 miljoen mensen op deze wereld zijn op de vlucht voor oorlog, geweld en onderdrukking. Dat is één op de 113 mensen, volgens Stichting Vluchteling en organisator van de loop. Deze vluchtelingen hebben direct behoefte aan noodhulp zoals water en voedsel maar ook onderdak en medische zorg.

AZC Gilze-Rijen
“Ik wil me inzetten voor mensen die het nodig hebben. Demi zag de loop voorbij komen en stelde voor om eraan mee te doen. Er is meer dan alleen wij in Nederland”, vertelt Emy. De studenten kwamen voor het eerst in aanraking met de problematiek rondom vluchtelingen tijdens het project Wanderlust. Zij deden onderzoek naar het opzetten van een middelbare school op dit azc. Dat bleek niet haalbaar. De studenten stellen vast dat wet- en regelgeving elkaar tegenspreken.

Komen die vluchtelingen hierheen?!
De pabo-studenten hebben een streefbedrag van 4.500 euro. Het tweetal loopt vanaf 00:00 uur van Rotterdam naar Den Haag. De reacties zijn overwegend positief, maar: “Er zijn ook genoeg mensen die vragen: komen die vluchtelingen hierheen?!” Die mensen roepen maar wat, volgens Emy. “Ik stel hen dan de vraag: wat zou jij doen in hun situatie? Als hier oorlog zou zijn, zou ik ook vluchten en willen dat anderen zich om ons bekommeren en helpen met voedsel en dergelijken. Wij laten met onze actie zien dat wij de mensen elders in de wereld steunen.”

Veilige omgeving
In aanloop naar de nacht, oefenen de studenten door te trainen. Dat houdt in: veel wandelen. Emy kan het wel relativeren: “40 kilometer is veel, maar wij lopen het in een veilige omgeving waarbij we niet elke keer achterom hoeven te kijken voor gevaar.”

Wil jij de twee studenten helpen om hun streefbedrag te halen en vluchtelingen te voorzien van noodhulp? Doneren kan via deze link.

Punt. Of had jij nog wat?

A

Dit zijn hele erge gebeurtenissen, die veel mensen negatief over vluchtelingen doen denken. Maar vergeet niet dat er ook heel veel verkrachtingen en moorden worden gepleegd door Nederlanders.

2017-05-08 13:37:20

E

''maar wij lopen het in een veilige omgeving waarbij we niet elke keer achterom hoeven te kijken voor gevaar.” Vertel dat maar aan deze mensen (als dat nog kan): http://bit.ly/2qJH6iN http://bit.ly/2qJM8LY http://bit.ly/2qwIwRl http://bit.ly/2pEdJR0

2017-05-04 21:28:12

Meer lezen?