Terug naar overzicht

(Bijna) iedereen kan nu zijn collegegeld lenen

illustratie: Janine JansenVanaf vandaag kan iedereen jonger dan 55 jaar een lening afsluiten bij DUO voor zijn collegegeld. Het zogenoemde ‘levenlanglerenkrediet’ is bedoeld voor mensen die geen recht hebben op studiefinanciering.

“Het is van groot belang dat iedereen zich kan blijven ontwikkelen om zo de veranderingen in hun eigen baan bij te houden of om makkelijker van de ene baan naar de andere baan te kunnen overstappen”, aldus minister Bussemaker in een persbericht van DUO.

Maximum van 10.000 euro
Het te lenen bedrag hangt af van de hoogte van het collegegeld, met een maximum van 10.000 euro, en kan worden aangevraagd worden voor de duur van een opleiding.

Voor het krediet geldt dezelfde rente die studenten betalen voor hun studiefinanciering en die staat voor vijf jaar vast. Wie dit jaar zijn collegegeld gaat lenen, heeft dus mazzel: de rente is vanaf januari vastgesteld op 0 procent. De lening moet binnen 15 jaar worden terugbetaald.

De aanvraag kan vanaf vandaag worden ingediend, maar het bedrag zal pas vanaf september op de bankrekening staan.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?