Terug naar overzicht

Jongeren beginnen later aan seks

Jongeren hebben later seks dan vijf jaar geleden. Dat blijkt uit het onderzoek Seks onder je 25ste van Rutgers en Soa Aids Nederland. De leeftijd waarop jongeren seksueel actief zijn, is sinds 2012 gestegen van 17,1 naar 18,6 jaar.

De onderzoekers vroegen ruim 20.000 jongeren tussen de 12 en 25 jaar over thema’s die met seksualiteit te maken hebben. Daaruit bleek ook dat de eerste ervaringen met zoenen en masturberen ongeveer een tot anderhalf jaar later plaatsvinden dan vijf jaar geleden.

Netflix
Uit het onderzoek blijkt verder dat jongeren met een religieuze of niet-westerse achtergrond minder seksuele ervaring hebben dan anderen. Onderzoekers menen dat jongeren het te druk hebben voor seks.”Tieners kijken hele weekenden naar Netflix. En ze houden voortdurend Facebook bij. Dat kan ten koste gaan van de tijd voor interactie met seksueel aantrekkelijke jongeren”, stelt Hanneke de Graaf in het AD.

Geen condoom
De kennis over seksualiteit onder jongeren zou de laatste vijf jaar afgenomen zijn. Ongeveer 30 procent van tieners en jongvolwassenen doet het de eerste keer onveilig. Daarna wordt het condoom nog minder populair en bij eenonenightstand gebruikt 40 procent zelfs geen rubbertje.

Wel genieten jongeren volop van seks. 94 procent van de seksueel ervaren jongens en 90 procent van de seksueel ervaren meisjes vindt seks fijn.

Punt. Of had jij nog wat?

W*m

Zou de verhoogde alcohol leeftijd hier mee te maken hebben?dat Nu ze nuchterzijn weer belangrijkere dingen op aarde zij dan sex drugs en criminaliteit onder jongeren? Zomaar een vraag leuk voor onderzoek,

2017-06-20 13:16:51

Meer lezen?