Terug naar overzicht

Recensie: Wonder Woman is een spectaculaire stripverfilming met feministisch tintje

Het duurde even, maar eindelijk is ‘ie er: de eerste geslaagde stripverfilming met vrouwelijke hoofdrolspeler. In Wonder Woman van regisseur Patty Jenkins (o.a. Monster en The Killing), verruilt Amazoneprinses Diana (Gal Gadot) het leven op een idyllisch eiland voor een grauwe, woelige Londen. Het lot van de wereld hangt namelijk weer eens aan een zijden draadje en dit keer is het een onverschrokken vrouw die ons van de ondergang
moet redden.

De stripheld Wonder Woman is voor het grote publiek niet zo bekend als bijvoorbeeld Spider-Man of Batman. Gelukkig was dat voor Warner Bros geen reden om van een verfilming af te zien, want Wonder Woman bevat alle nodige elementen voor een toegankelijke comicverfilming.

Puntje van je stoel
Van de langzame, maar sfeervolle opening tot puntje-van-je-stoel-actiescènes en de finaleclimax: de film houdt je bijna twee en een half uur in zijn greep. Snelle beelden worden afgewisseld met hier en daar slowmotion-effecten, allemaal tegen het decor van een dromerig eiland of een historisch Londen.

Sentimenteel
Toch valt er wel wat aan te merken op Wonder Woman. Af en toe vervalt het verhaal in typische blockbusterclichés, met dweperige romantiek en sentimentele oneliners. Gelukkig maken de actie, het acteerspel en het spectaculaire camerawerk een hoop goed. Leuk detail: ‘onze eigen’ Doutzen Krous speelt een glansrolletje als Amazonekrijger.

Wonder Woman is vanaf vandaag overal te zien. Bekijk hieronder te trailer:

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?