Terug naar overzicht

St. Joostpenning 2017 voor Christa te Dorsthorst

Foto: Puck BertensChrista te Dorsthorst, student Beeldende Kunst aan de Akademie voor Kunst en Vormgeving|St.Joost in Breda, heeft de St. Joostpenning ontvangen.

De winnares ontving vrijdagmiddag een geldbedrag van 2.500 euro en de bronzen St. Joostpenning uit handen van Marianne de Bie, wethouder van Cultuur van de gemeente Breda.

‘Met enkel het subtiel beschilderen van de ramen ontstaat een veranderlijk beeld’

Aan het werk van Christa loop je ogenschijnlijk voorbij, maar als je erbij stil staat en nog eens kijkt, ontstaat er een spel met licht en kleur. Iets dat abstract en ongrijpbaar is en toch zeer fysiek aanwezig. De jury over het werk van de winnares: “Het getuigt van enorme moed van deze jonge kunstenaar om zo weinig te doen, slechts een ingreep met een vergankelijk beeld, en toch de gehele ruimte te veranderen. Met enkel het subtiel beschilderen van de ramen ontstaat een veranderlijk beeld en is het alsof de kunstenaar hier ter plekke de minimal art opnieuw uitvindt. We zijn nieuwsgierig naar de verdere ontwikkeling van haar artistieke praktijk.”

Gratis atelier voor Emily Koo en Jesse Huiskamp
Naast de St. Joostpenning heeft de gemeente Breda dit jaar ook weer een prijs voor de meest ondernemende student(en) van AKV|St.Joost Breda beschikbaar gesteld. Emily Koo en Jesse Huiskamp, beiden student Fotografie, kunnen een jaar lang gratis gebruik maken van een gastatelier en diverse aanverwante faciliteiten bij Electron. De fotografen waren voorgedragen door studiecoördinator Karin Krijgsman vanwege hun grote talent en doorzettingsvermogen.

Launch 2017
De eindexamenexpositie van AKV|St. Joost in Breda is gratis toegankelijk en te bezichtigen van zaterdag 1 juli tot en met woensdag 5 juli van 11.00 tot 18.00 uur. Op dinsdag 4 juli is de Bredase academie te bezoeken tot 21.00 uur.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?