Terug naar overzicht

Netflix: 6 keer kijken deze zomer

Binge-watchers opgelet. Het is (bijna) vakantie, je hebt ongekend veel vrije tijd en zoekt iets om handen. Wij doken daarom in het grote Netflix-archief, op zoek naar fijne series die zich perfect lenen voor ontspannende avonden op de bank. Biertje erbij, benen omhoog en kijken maar.

1.GLOW: Gorgeous Ladies of Wrestling (komedie)
Misschien heb je al lovende recensies gelezen, maar GLOW is een echte parel. De serie speelt zich af in de jaren 80 en volgt een stel vrouwen dat meedoet aan worstelwedstrijden, zoals dat ook in die tijd gebeurde. Fluorescerende haarbanden, aerobics, glitterpakjes en jaren tachtig popmuziek: GLOW is de serie-equivalent van de jaren tachtig popcultuur. Van de makers van Homeland en Orange Is The New Black.

2. Hot girls wanted: Turned On (documentaire)
In Hot girls wanted maken we kennis met webcamvrouwen. Wat voor leven leiden ze en waarom doen ze dit werk? De serie focust zich niet alleen op de vrouwen, maar ook op de makers van pornofilms en de kijkers ervan. Centraal staat de vraag: wat voor invloed heeft de constante toegang tot seks en online relaties op ons dagelijks leven? De serie is openhartig, zonder dat het al te expliciet is.

3. Narcos (misdaad)
Netflix Original Narcos vertelt het bizarre verhaal van voormalig drugsbaron Pablo Escobar en de opzet van zijn cocaïnehandel vanuit Colombia naar de VS. Alleen al de aankleding en locaties maken beide seizoenen van Narcos binge-waardig. De serie ziet er adembenemend uit, met een broeierige jaren zeventig en tachtig uitstraling. Ook het acteerwerk in Narcos is overtuigend. Vooral de Braziliaanse acteur Wagner Maura blinkt uit als een moordzuchtige en charismatische Pablo Escobar. Gelukkig heeft Netflix al aangekodigd dat er in elk geval nog twee seizoenen Narcos komen. Seizoen drie staat vanaf september al op Netflix.

4. The Vampire Diaries (fantasy)
Deze publieksfavoriet heeft maar liefst zeven seizoenen en allemaal staan ze op Netflix. De serie volgt vampierbroers Stefan en Damon die verliefd zijn op de mooie Elena, maar ook andere intrigerende inwoners van het dorpje Mystic Falls in Virginia. Een mengelmoes van actie, intriges en romantiek. Goed nieuws voor de fans: vanaf 16 juli verschijnt het nieuwste seizoen van The Vampire Diaries op Netflix.

5. Black Mirror (sciencefiction)
Een sciencefictionserie met een grimmig sfeertje en in iedere aflevering een nieuw verhaal. Samen hebben de afleveringen wel één rode draad: ze waarschuwen ons voor een dystopische toekomst. Als we niet uitkijken met onze technologieverslaving, gaan we er allemaal aan onderdoor. Er staan drie superspannende seizoenen op Netflix en een vierde is al aangekocht. Verwacht wordt dat het nieuwste deel deze herfst op Netflix verschijnt.

6. Jane the Virgin (komedie)
Een hele makkelijke wegkijker is Jane the Virgin. De serie draait om Jane, een 23-jarige student die samenwoont met haar conservatieve oma en losbandige moeder. Zoals de titel verklapt, is ze nog maagd, tot ze een keer per ongeluk geïnsemineerd wordt met het zaad dat voor iemand anders bedoeld is. Ja, het plot klinkt voorspelbaar en de serie zit inderdaad vol cliché-elementen van een dweperige soap, maar dat is precies de bedoeling van de makers. Het is namelijk een parodie op de telenovelas: Zuid-Amerikaanse tv-soaps die wereldwijd populair zijn. Maar neem je de dramatische plotwendingen met een vrachtlading zout, dan heb je de twee seizoenen in een mum van tijd bekeken. Jane the Virgin is grappig, absurd en op momenten zelfs realistisch.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?