Terug naar overzicht

Nooit meer staan in de trein dankzij nieuwe functie in NS-app

Foto: Flickr/Emile Krijgsman, https://flic.kr/p/vzbez3Naast vertraging, is staan in de trein een van de grootste ergernissen. Als het aan de NS ligt, hoeft vanaf volgend jaar niemand meer te staan in de trein. Via een nieuwe functie in de reisplanner-app kun je dan zien waar nog genoeg zitplaatsen beschikbaar zijn.

Van en naar Breda, Tilburg of Den Bosch met de trein: het is vaak zoeken naar een zitplek. Terwijl er vaak veel meer vrij zijn dan je eigenlijk weet. Dankzij een nieuwe functie in de Reisplanner-app, moet je straks in een oogopslag kunnen zien waar er nog genoeg plekken vrij zijn, al voor je instapt.

Meer zitplaatsen
“Als reizigers op het perron op hun app bijvoorbeeld zien dat het derde compartiment lichter is dan andere coupés, dan kunnen ze er vanuit gaan dat daarin minder mensen zitten en dat daar wellicht nog een plek is te vinden”, laat een NS-woordvoerder weten aan het Algemeen Dagblad.

Sensoren
De nieuwe functie is een idee van twee data-analisten van de NS. De data-analisten willen bestaande sensoren gebruiken voor het registreren van het gewicht van de coupés van personentreinen. De sensoren worden nu ook al gebruikt voor onderhoud en het wegen van goederentreinen.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?