Politie plukt studenten in ‘spionnen-outfit’ van snelweg

Drie studenten zijn gisteren door de politie van de Amsterdamse ringweg A10 geplukt. Daar wilden ze verkleed als ‘spionnen’ terugliften naar Leiden, maar dat was volgens de politie niet veilig.

Als onderdeel van hun ontgroening werden de studenten gedropt in Amsterdam, waarna ze zelf een lift terug naar Leiden moesten regelen. Ze waren verkleed als spionnen uit de kinderserie Totally Spies, het thema van de ontgroening.

Lachen
    De Amsterdamse politieagenten konden er wel om lachen, maar pas nadat ze de dames op “een betere en veiligere plek” hadden afgezet, is te lezen op de Facebookpagina van de politie.

Schrikken
    Volgens de agenten lijken ontgroeningsacties voor studenten vaak onschuldig, maar kunnen anderen er flink van schrikken. Ze wijzen op een grap van Amsterdamse studenten, die twee jaar geleden een ontvoering in scène hadden gezet.

Excuses
    In juli vorig jaar kwamen twee studenten van de hogeschool NHTV Breda in aanraking met de politie toen ze met een bivakmuts op iemand uit een auto sleepten. Het bleek een stunt om het gebruik van de fiets te promoten. De hogeschool noemde het een “ondoordachte actie”, en bood excuses aan.