Terug naar overzicht

4 handige apps voor je studietijd

Je hersenspinsels op een overzichtelijke manier verwerken, tijd besparen op bronnenlijsten en je smartphone blokkeren. Deze vier apps helpen jou het nieuwe collegejaar overzichtelijk door te komen.

Microsoft To-Do
De To-Do app van Microsoft is pas enkele weken in de lucht en is de vervanger van het handige Wunderlist. De app is redelijk basic maar je kunt er alles mee wat betreft planning. Denk aan je kalender in je smartphone of fysieke agenda maar dan next level. Maak bijvoorbeeld overzichtelijke takenlijsten per dag, week of maand. Van studie- en werkgerelateerd tot aan uitjes met huisgenoten. Alles in de app kun je synchroniseren met je hotmail en gmailaccounts.

Moment

Hoeveel tijd je nou echt besteedt aan je smartphone, dat weet je waarschijnlijk niet. Waarschijnlijk meer dan je wil weten. De app Moment geeft je daar precies inzicht in. Met tentamens en deadlines in het vooruitzicht wil je vast minder op je telefoon zitten. Dan komt Moment handig van pas: je kunt instellen hoe lang en wanneer je wel/niet op je smartphone mag. Wil je bijvoorbeeld maar maximaal 15 minuten op je telefoon zitten vandaag? Dan kun je dat instellen.


EasyBib
Een verslag uit je mouw schudden omdat je de deadline vergeten bent is vervelend. Nog vervelender: al die bronnen juist citeren inclusief bronvermelding. Nog een tijdrovende rotklus is alles in APA-stijl verwerken. Met die deadline in je achterhoofd heb je wel wat beters te doen. Dat snappen de makers van EasyBib. Met een paar simpele handelingen zorgt de app ervoor dat je tijd bespaart en de bronnen op de juiste manier worden geciteerd en verwerkt.

SimpleMind
Met de app van SimpleMind kun je op een leuke en overzichtelijke manier al je hersenspinsels verwerken. Je kunt in app de gedachten uit de brainstormsessie gemakkelijk verwerken zoals jij dat wil. Het werkt overzichtelijker dan werken in je notities op je smartphone of op een notitieblaadje dat je kwijt kunt raken.

Punt. Of had jij nog wat?

Meer lezen?